Kimmo Lahikainen

Olen aloittanut luontokuvauksen vuosituhannen vaihteessa jolloin lintuharrastus laajeni lintukuvauksen puolelle.
Kuvausretket suuntautuvat yleensä kotikaupunkini Helsingin alueelle, varsinkin merenrannoilta ja saaristosta löytyy aina mielenkiintoisia kuvauskohteita.
Luontokuvaus on upea tapa rentoutua luonnossa ja saada voimia arjen toisinaan hektiseenkin menoon.

Kuvauskohteet: Linnut, maisemat

Kotisivut: Instagram linnutInstagram

Kuvat näyttelyssä: Sääksi, Merikotka, Haahka

Tuomas Heinonen

Espoolainen vuonna -83 syntynyt freelancer-valokuvaaja, jonka kuvauksen pääpaino on luontokuvauksessa. Kohteiden suhteen olen aika kaikkiruokainen valokuvaaja, joten minut saattaa löytää pinnan alta, kuivalta maalta tai vähän ylempää kuvaamasta laajalla skaalalla luontoa. Olen pienestä pitäen liikkunut luonnossa ja luonto on aina ollut osa elämääni.

Kuvauskohteet: Nisäkkäät, linnut, maisemat

Kotisivut: tuomasheinonen.com, Instagram, Facebook,  Kuvapankki

Kuvat näyttelyssä: Teeret, Harmaahylje, Taimen

Pentti Salonen

Pentti on mainonnan tekijä sekä pitkän linjan kuvaaja ja videokuvaajakin, joka on kuljettanut kameraa sekä luonnossa, että matkoilla 14 vuotiaasta asti. Mukaan mahtuvat niin mustavalkokuvat, paperivärikuvat, diat kuin digikin. Valokuvaus on ollut myös osa ammattia tuotekuvauksen ja lehtikuvauksen osalta.

Kuvauskohteet: Luonto, kaupunki, matkat, tuotteet yms. pienistä suuriin

Kotisivut: compsa.fiFacebook

Kuva näyttelyssä: Metsäpuro

Kari Loimu

Kari Loimu (s. 1946) on espoolainen eläkeläinen, joka teki työuransa konsulttina ja tietokirjailijana. Ensimmäiset kuvat Kari otti omalla kamerallaan 1961. Järjestelmäkameran hän hankki 1973.  Siitä lähtien luonnonvalokuvaus on ollut rakas harrastus.  Viime vuosina mieluisimmat kuvauskohteet ovat löytyneet Norjasta ja Espanjasta.

Kuva näyttelyssä: Karhut

Pekka Lehtonen

Pekka Lehtosella on ollut valokuvanäyttelyitä pitkin Suomea; viimeiset ovat Merimaisemia ja -lintuja” ja ”Kuikkajärvi”. Hän on pitänyt kymmeniä luontokuvaesityksia aiheenaan kuikan ekologia ja käyttäytyminen. Hänelle on myönnetty v. 2018 valokuvataiteilijan arvonimi (AFIAP).

Kuvauskohteet: Meri- ja järviluonto, linnut, maisemat, tähtitaivas 

Kuva näyttelyssä: Merimaisema

Lisse Tarnanen

Tärkeää on löytämisen riemu, koskaan ei tiedä, mitä vastaan tulee. Kojussa istuminen ei ole juttuni. Usein liitän kuviini tekstin. Eläimet puhuvat itse tai sitten kerron kuvan taustoja.

Käärmeet ovat lähellä sydäntäni ja kameraani. Olemme kollegani kanssa tehneet kirjan Suomen käärmeet ja liskot, pitäneet yli 40 valokuvanäyttelyä ja matelija-iltaa.

Kuvauskohteet: Käärmeet, liskot, nisäkkäät, linnut, sudenkorennot

Kotisivut: www.instagram.com / Madellabest, www.instagram.com / Madellamix, www.facebook.com / Lisse Tarnanen, www.facebook.com/ Suomen käärmeet ja liskot

Kuvat näyttelyssä: Saukko, Koskikara, Rantakäärme ja kivisimppu

Iiris Niemi

Innostuin luonnon kuvaamisesta hankittuamme kesämökin. Mielekäs toiminta ei löytynyt puutarhanhoidosta vaan luonnossa liikkumisesta, jonne otin vähitellen kameran mukaani. Lähiympäristö muuttui aarreaitaksi. Kasvit ja erityisesti hyönteiset innostivat kuvaamaaan. Erilaiset kurssit ja seuratoiminta ovat ylläpitäneet harrastustani kuten jatkuvan kehittymisen mahdollisuus.

Kuvauskohteet: Makrokuvaus: hyönteiset, kasvit ja muu lähiluonto

Kotisivut: iiniemi.kuvat.fi

Kuva näyttelyssä: Kimalainen

Teuvo Rämänen

Kamera on kulkenut mukanani teiniajoista lähtien. Viime vuosina, ansiotyöstä eläkkeelle jäätyäni, olen voinut keskittyä rakkaaseen harrastukseeni enemmän. Olen mukana Kameraseura ry:n Maisemakuvaajat-ryhmän sekä Luontokamerat ry:n toiminnassa.

Valokuvauksen lisäksi harrastan monia kuntoliikuntalajeja sekä koirien kanssa ulkoilua.

Kuvauskohteet: Maisemakuvaus, luontokuvaus

Kuva näyttelyssä: Suomaisema

Lassi Ritamäki

Olen aktiivinen valokuvauksen harrastaja Espoosta. Teen löytöretkiä mieluiten lähiluontoon. ”Huono kuvausilma” kuten sade, lumipyry, pakkanen ja sumu saavat minut varmimmin liikkeelle. Kuvissa minua kiinnostavat lähinnä valot, varjot, muodot ja sommittelu.

Kuvauskohteeni: Maisema, luonnon yksityiskohdat, luonnonilmiöt, ihminen ja luonto

Kuva näyttelyssä: Rupikonnat

Pirjo Lambert

Asun Espoossa, jossa meri ympäröi minua. Olen rannoilla roikkuja, sinne suuntaan askeleeni ja sieltä löytyvät kiinnostuksen kohteeni. Minua kiehtovat yksityiskohdat ja muodot, ja herkeämättä havainnoin valon ja värin taikaa. Syksyt vietän Espanjassa, jossa kuviini tulvahtaa uudenlainen etelän valo. Vuonna 2018 minulle myönnettiin Valokuvataiteilijan arvonimi (AFIAP).

Kuvauskohteeni: Kasvit, veden eri olomuodot, ihmiset luonnossa, linnut

Kuva näyttelyssä: Kurjenmiekka

Jarmo Latva

Kuvannut luontoa yli 40 vuotta, innokkaimmin käärmeitä, erityisesti kyitä. Myös sudenkorennot kiehtovat, viimevuosina linnut ovat vieneet ainakin pikkusormen. Olemme kollegani kanssa tehneet kirjan Suomen käärmeet ja liskot, pitäneet yli 40 valokuvanäyttelyä ja matelija-iltaa.

Kuvauskohteeni: Käärmeet, sudenkorennot, linnut

Kotisivut: www.instagram.com / Madellabest, www.instagram.com / Madellamix,

Kuva näyttelyssä: Purokorento

Juhani Aittamaa

Kuvausharrastus alkoi kouluaikoina, jolloin mustavalkofilmi ja kuvat kehitettiin koulun pimiössä, jatkuen vaihtelevan aktiivisesti värinegatiivi- ja dia-aikojen kautta digiaikaan.

Kuvauskohteeni: Luonto, erityisesti linnut ja muut eläimet

Kuva näyttelyssä: Taimen

Kotisivut: Instagram

Esa Pienmunne

Luonto ja valokuvaus ovat olleet merkittävä osa elämääni jo lapsesta saakka, kiitos vanhemmilleni, jotka veivät minut aikoinaan mm. sieni- ja kalaretkille. Kiinnostuin erityisesti linnuista ja muistan hyvin ensimmäisen määritykseni, käpytikan. Lintukuvauksesta muodostuikin pääaiheeni. Olen kuitenkin aina pyrkinyt kuvaamaan monipuolisesti muutakin luonnossa, sekä myös henkilöitä ja tapahtumia.

Kuvauskohteeni: Linnut, nisäkkäät, maisemat, lähikuvat ja henkilöt

Kuva näyttelyssä: Kurki, Suokukot

Kotisivut: www.esapienmunne.com, http://www.facebook.com/esapienmunne, https://www.flickr.com/photos/131420488@N02

Jouni Nygård

Olen sipoolainen luontovalokuvauksen harrastaja. Luonto on aina kiinnostanut minua ja ollut tärkeä osa elämääni. Luontovalokuvausta olen harrastanut reilut 20 vuotta ja kuvaan oikeastaan kaikkea luonnossa, mutta eläimet ja linnut ovat selkeä ykköskohde. Liikun kameran kanssa lähinnä Sipoossa ja pääkaupunkiseudulla. Lähiluonto kunniaan.

Kuvauskohteeni: Linnut, nisäkkäät, matelijat, maisemat

Kuva näyttelyssä: Vesisiippa, Saimaannorppa

Kotisivut: www.jouninygard.com & Instagram

Toni Sarin

Olen -69 syntynyt valokuvauksen harrastaja Nummelasta. Valokuvaus on ollut lähellä sydäntä noin 15 vuotta ja varsinkin luontokuvaus, mutta kuvaan myös paljon matkoilla. Olen Vihdin Kameraseuran, Helsingin Kameraseuran ja Luontokamerat Ry.n ja Suomen Luonnonvalokuvaajat Ry.n jäsen. Luonnossa kulkeminen kamera mukana, siinä hermo lepää.

Kuvauskohteeni: Nisäkkäät, linnut, maisema, lähikuvaus, matkakuvaus.

Kuva näyttelyssä: Hulevedet

Kotisivut: Instagram, Facebook, Flickr

Jari Kostet

Olen päätyönäni Metsähallituksessa graafista suunnittelua tekevä luontokuvauksen puoliammattilainen. Olen varsin kaikkiruokainen kuvauskohteiden suhteen. Eniten olen kuvannut lintuja. Myös lähiluonto sekä ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus innostavat kuvaamaan.

Kuvat näyttelyssä: Jokirapu, Merimaisema, Rantapellot

Kotisivut: Jarikostet.kuvat.fi

Petri Kortelainen

Luonto tarjoaa paljon aiheita. Tavoitteena on löytää jotakin kaunista, salaperäistäkin, yksityiskohtia joita ei ensi silmäyksellä ehkä huomaa.

Retken kohteena voi olla jokin tietty, mutta kiinnostavin löytyykin usein jostakin muusta, yllätyksestä polun pielessä tai vaihtuvasta valosta. Tai ainakin ideasta seuraavaan retkeen.

Kuvauskohteeni: Maisemat, yksityiskohdat

Kuvat näyttelyssä: Lähde, Merisinappi

Erkki Heikkilä

Olen kuvannut pokkareilla noin parikymmentä vuotta. Kuvaaminen alkoi tosissaan viisi vuotta sitten, kun hommasin järjestelmäkameran. Kuvaan pääasiassa luontoa kaikilla osa-alueilla. Kuvaaminen liittyy paljon yhtenä osana luonnossa viihtymiseen ja sen monimuotoisuuden tarkkailuun. Valokuvauksen saralla ei ole ollut mitään mainittavaa menestystä tai muuta esiinmarssia.

Kuvauskohteeni: Monipuolinen luonto

Kuva näyttelyssä: Pieni vesiputous

Janne Löytömäki

Olen valokuvauksen harrastaja, joka löytää mieluisimmat aiheensa puurajan takaa napapiirin paremmalta  puolelta. Aiheina maisemat ja tunturikasvit ovat kohteiden aatelia, mutta myös satunnaisia kohdalle sattuvia hyönteisiä, lintuja ja nisäkkäitä on soma jälestää. Eikä aina tarvitse kamerankaan olla matkassa, mutta silmät tulee pitää auki.

Kuvauskohteet: Maisemat ym.

Kuva näyttelyssä: Tunturipuro maisema